Szolgáltatásaink:

Gerinctorna

– csoportosan vagy egyénileg igény esetén otthonában, orvosi javaslatra vagy az orvosi kezelést kiegészítendően. Mód van az egészségügyi problémákat elkerülendő, prevenciós jellegű mozgásprogramok kialakítására, annak rendszeres felülvizsgálatára és új gyakorlatsorok végzésének betanítására, és helyes végrehajtásának gyakorlására edző felügyelete mellett, mind csoportosan, mind pedig egyénileg. Mozgásprogramjainkat ajánljuk ülő foglalkozásúaknak, és akik munkakörükből kifolyólag egy ugyanazon mozdulatot ismételnek nagyon sokszor. De előnyös hatással van a nehéz fizikai munkát végzőkre is. A helyes testtartás kialakítására törekszünk a mindennapi életben. Gyakorlat soraink jól illeszkednek a csontritkulásban, cukorbetegségben, magas vérnyomás, mozgásszervi stb. betegségek orvosi kezeléséhez, valamint jó illeszkedik a résztvevő életkorához is.

Köpölyözés

– a köpölyös masszázs hatása nemcsak a bőr és a bőr alatti szövet sejtjeinek mélyéig jut, de az izomburokba is. Értágító hatású, azaz fokozza a helyi véráramlást, ezáltal pedig a bőrben, kötőszövetekben, izomzatban lerakódott salakanyagok lebomlását, illetve a lebomlott anyagcsere termékek eltávolítását. Diagnosztikai szerepe jelentős. A köpölyöző edény után maradt nyom színe és alakja alapján diagnózis állítható fel a különböző testrészek egészségi állapotára vonatkozóan. Az edények által kiváltott reakció megmutatja, hogy mély avagy felszíni a betegség góca, a megbetegedés okát. Ily módon lehetőség nyílik arra, hogy idejében fény derüljön a szervezetben bekövetkezett koros elváltozásokra. Előnye, hogy széles körben alkalmazható, hatása gyors és tartós, nincs mellékhatása, növeli a szervezet ellenálló képességét, és kiválóan alkalmas megelőzésre.

Javallott:

fejfájás, neuralgiák
hátfájás, köteges, csomós hátizmok
magas vérnyomás, alacsony vérnyomás, szédülés, fülzúgás/csengés
hasi görcsök
menstruációs zavarok:

rendszertelen menzesz, görcsök, klimax

emésztési panaszok

/székrekedés, puffadás/

gyomorfájás
epe és máj betegségek
krónikus felső légúti betegségek
asztma, makacs köhögés
krónikus húgyúti fertőzések
ízületi betegségek, gyulladások

Ellenjavallott:

lázas állapot
bőrelváltozások
szívelégtelenség
menstruáció
vérzéssel járó betegségek
fertőző betegségek
idegrendszeri problémák
cukorbetegség
tudat módosító szerek hatása
erősen legyengült állapot

Életmód tanácsadás:

Sok év alatt megszerzett ismeretek, tapasztalatok és alapos tanulmányok alapján a bonyolult élethelyzetekben, betegségek esetén az orvosi terápiák mellé, azok kiegészítésére megpróbálunk az egyén számára is elfogadható, megvalósítható lehetőségekre rávilágítani, az élet útvesztőjében utat mutatni, az eredmények utókövetésével. E programot kiemelten ajánljuk fogyókúra estén, mozgásprogramjainkkal kombinálva. Egészségügy problémák esetén preventív vagy rehabilitációs jelleggel.